page-turner

The Technology Fallacy. How people are the real key to digital transformation.

Kane, G.C., Phillips, A.N., Copulsky, J.R., Andrus, G.R., (2019). The Technology Fallacy. How people are the real key to digital transformation. Cambridge: The Mit Press.

heel korte samenvatting

Het boek “The Technology Fallacy” gaat over de organisatorische veranderingen die nodig zijn om de kracht van technologie te benutten. De auteurs stellen dat digitale disruptie in de eerste plaats over mensen gaat. De auteurs baseren zich op vier jaar onderzoek, uitgevoerd in samenwerking met MIT Sloan Management Review en Deloitte. Zij richten zich op het cultiveren van een digitale omgeving, het mogelijk maken van doelbewuste samenwerking en het bevorderen van een experimentele mentaliteit.

enkele van mijn favoriete zinnen

“When executives simply delegate responsibility for digital business to the technologists, it is a recipe for near-certain failure.” (p.91)

“If you just expect employees to engage in new processes because your company adopts some new technology, you’re in for disappointment. They won’t.” (p.92)

“Forty percent of respondents reported that being ‘change oriented’ is the most important skill for employees to possess.” (p.111)

“Only one-third of respondents said they are satisfied with how their organizations are helping them prepare for the changes necessary to work in a digital environment.” (p.128)

“If we primarly fit human work into the gaps left by what computers cannot do, people will increasingly be squeezed out as technology becomes more advanced.” (p.145)

turn to page

om het model van digitale maturiteit te begrijpen

turn to page

om het super interessante hoofdstuk over digitale cultuur te lezen

turn to page

voor een (enigszins) praktische stap-voor-stap gids

mijn persoonlijke mening

Het boek heeft een mooi evenwicht tussen onderzoeksresultaten, praktische use-cases en wetenschappelijke achtergrond. De opbouw naar het digitale maturiteitsmodel verloopt wat traag, maar zodra het boek ingaat op digitaal leiderschap, digitale vaardigheden en cultuur, komt het op stoom. Ik moet toegeven dat ik een tweede lezing nodig had om de rode draad te zien. Toen ik dat deed, was ik gecharmeerd van hoeveel ik kon relateren aan wat ik op het veld ervaar.

Is het boek een aanrader? De auteurs pleiten er sterk voor om bij digitale transformatie rekening te houden met de menselijke factor. Dus, als je op zoek bent naar een algemene inleiding in het onderwerp en als je bewijzen en cijfers nodig hebt, dan ja, dan is dit boek een echte aanwinst.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *